Monday, December 27, 2010

Harimau Malaya kenyang!

Harimau Malaya


Tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia yg telah berjaya menjaringkan gol 3-0 ke atas pasukan Indonesia di Bukit Jalil. Smlm merupakan sejarah utk bola sepak negara kita sbb penyokong-penyokong Malaysia kini sudah mula menyokong kembali arena bola sepak nie.. Termasuk la si kecik Yasmin.. hehe.. Adat permainan, ada kalah, ada yang menang.. Aku respect kpd penyokong2 Indonesia yg menerima kekalahan mereka smlm.. Tp, aku cukup x berkenan bila ada penyokong2 Indonesia yg masih mengutuk Malaysia sebelum/selepas permainan. Nie membuatkan aku x tahan, so aku pon membalas kutukan diorg tetapi secara halus.. Xda kutuk2 yg melampau..


Ini merupakan pendapat aku drpd pemerhatian aku.. Penyokong2 Indonesia sll kutuk yg Malaysia nie main tipu la, laser la & mcm2 la.. Baik, dari aspek laser.. Aku nak tny diorg, tp diorg x paham bahasa Penang.. haha.. Klu korg nak tau, laser nie, penyokong Indonesia yg mulakan dulu.. Klu korg x pcy, sila tgk video semasa kekalahan Malaysia 5-1 di Jakarta.. Keeper Malaysia dh kena laser awal2 waktu peringkat kumpulan lagi.. Then, media di Indonesia yg mengapi2kan pasal laser nie..


Gol2 Malaysia smlm adalah hasil selepas insiden laser.. Game dihentikan, dan tiada lagi laser selepas itu.. Maka, tiada alasan la nak ckp pasal laser lagi.. Adoi, sudah2 la alasan pasal laser.. Kecuali, kalau Malaysia score waktu laser kena muka Markus.. Mmg patut penyokong Indonesia mengamuk.. Tp, dh terbukti, tiada insiden laser..


So, 29hb nie, kita sama2 saksikan Final ke-2 di Jakarta.. Masih ada lagi insiden laser?? Sama2 kita tgg ea.. Sapa yg main laser dulu.. :X

p/s : mkn kenyang2 ea.. esok nak g Jakarta dh.. :p

4 comments:

iwan_dextrous said...

tahniah pasukan malaysia..tingkatkn lgi tahap permainan insyallah lgi byk peluang...ak nmpk kte ad player2 muda yg boleh diketengahkan ke peringkat lg tinggi...hope 29 nie malaysia x men secara bertahan mcm 2nd leg lwn vietnam..biar kte menang bermaruah..hihiih

Dextrous cyber life

MENJ said...

Hahaha aku suka gambar Harimau baham Garuda tu...mintak izin copy ye....

ikmaLisme said...

iwan : hope AFF setuju supaya main kat Malaysia sbb Stadium Bung Karno x selamat

MENJ : boley ja..

Acik Aminbakish said...

sama jugaklah pinjam gambar nak copy pakai semalam ye.. untuk meraikan hari ni...