Monday, April 18, 2011

Sama Tapi Serupa

Assalamualaikum..


Dah lama menyepi dari menulis blog. Mungkin agak sibuk dengan tugas seorang guru. Iyela, baru masuk mengajar, macam2 yg perlu di belajar drpd guru-guru lama. Dengan masih blur dgn Pengajaran & Pembelajaran (PNP) sbb lama sgt bercuti menyebabkan kemahiran PNP sedikit terjejas. Alat Bantu Mengajar (ABM) masih belum sempat dibuat kerana kekangan kesihatan menyebakan agak malas utk membina ABM. Lagipun, subjek yg aku ajar tidak perlu mengguna ABM sgt. Chalk & talk pon boley kot.. Hihi..


Hari nie aku dpt relief dari pagi smpai ke tengahari sbb ramai guru tiada di sekolah ada program di luar sekolah. Masuk la relief & ajar ikut jadual mereka. Ajar English Education & Bahasa Arab.. Huhu.. Kejap2 budak2 panggil Sir, kejap2 panggil Ustaz.. Mana2 pon boley la hai.. Hihi..


Masuk je ke kelas 2 Jujur utk subjek English Education, aku tertarik ngan seorg budak nie. Duduk di barisan hadapan, badan chubby2 & comei2 gitu. Sbb nama dia sama ngan nama aku.. Hehe.. Muhamad Ikmal Hakim. Tiba2 aku tersenyum bila tgk muka dia. Sbb, aku teringat balik zaman aku sekolah rendah dulu2. Dulu2, aku pon chubby mcm dia gak. Klu masuk pertandingan 100 meter, mesti kalah.. X larat nak lari.. Hihi.. FYI, sekolah yg aku ngaja nie, rmai gak murid-murid nama IKMAL. Pompuan pon ada, tp IKMA je.. Hihi.. :)


myb aku dulu2 mcm nie gak.. hihi.. :p

2 comments:

Chegu Zubir said...

hahahha...memang elok la hang kat sekolah tuh..ngeh3...

dark_eky said...

hahaha..
bole geng la cmtue XD