Thursday, March 24, 2011

Berita Terbaru..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, selesai sudah majlis konvokesyen PISMP Ambilan Jan 2007 di PICC. Dah ada ijazah dh skrg.. :) Smlm aku pegi Hospital Taiping utk app dgn doc berhubung dgn tulang kaki aku nie. Pas x-ray je, aku tgk, tulang kaki tue, mcm dulu2 gak. Masih ada lompong. Then tgg giliran utk jumpa doc pakar. Aku dpt no giliran ke-34. Kira terawal la jgk.. Sllnya dpt no 80 ke atas.. :p


No aku dh dipanggil, aku pon masuk & jumpa doc pakar tue. Then bincang2 sket pasal tulang kaki aku nie. Doc suh aku pkai 1 tongkat wat masa nie. Utk biasakan diri & kaki nie. Then tiba2 dia ckp, 2 bulan lagi dtg balik hospital & jumpa dia semula. Dia nak bagi MC selama 2 bulan.. Gila la.. Lama kot MC 2 bulan.. Huhu.. Then, aku slow talk ngan doc tue, ckp aku nak pegi keje. Sbb dh lama sgt aku MC. Then, dia nasihatkan bila pegi kerja, kena lebih berhati2. If terjatuh je, tulang tue akan patah bersama-sama ngan besi.. Huhu.. Ngeri gak dgr doc ckp mcm tue..


contoh MC dari hospital kerajaan


Selesai bincang, doc ckp dia bg aku MC 2 minggu je then aku leh masuk bekerja semula. Alhamdulillah.. :) N nasihat doc tue, supaya aku lebih berhati2 bila bekerja nie. N aku still kena pkai tongkat smpai la doc ckp x perlu bertongkat dh.. :(

8 comments:

yanaizwan said...

kesian kt hg...aku doakan hg cepat sembuh n sentiasa dilindungi olehNYA...

faqhrule said...

sayang cepat sembuh tau auwww

ikmaLisme said...

iwan : thnx ea sbb tolong doakan.. amin.. :)

ikmaLisme said...

jang : haha.. thnx.. myb aku xg kot kenduri rul & akak ko.. still bertongkat maa.. huhu.. :/

dark_eky said...

brehat la..
sementara nk sembuh nie..

ikmaLisme said...

eky : aah.. dok rest smpai badan pon naik gila2.. haha

Chegu Zubir said...

semoga hang cepat dapat kembali brjalan dan main bola tampaq cam dulu...

ikmaLisme said...

zubir : thnx.. :)